389

Annual Meeting of the Canadian Ophthalmological Society 2023
Creating A Vision for a Clear Tomorrow

Annual Meeting of the Canadian Ophthalmological Society 2023
Creating A Vision for a Clear Tomorrow

Datum
15.06.2023, 08:00 - 18.06.2023, 17:15
Kongress
Montreal
Sprache
Englisch
Veranstalter
Canadian Ophthalmological Society (COS)
Organisator

Canadian Ophthalmological Society (COS)
610-1525 Carling Avenue
CA - ON K1Z 8R9 Ottawa
Tel.: +1 613 729 6779
Fax: +1 613 729 7209

The COS Annual Meeting 2023 will be held in Montreal, Canada. This meeting boasts an international and Canadian faculty presenting the latest in ophthalmic research and practice. The COS Annual Meeting includes invited lectures, scientific papers, wet labs and workshops, as well as networking opportunities and an extensive exhibition of ophthalmic equipment and services. The COS Annual Meeting brings together ophthalmologists and eye care professionals across the spectrum of vision
  • Basisinformation
    Datum
    15.06.2023, 08:00 - 18.06.2023, 17:15
    Kongress
    Montreal
    Sprache
    Englisch
    Veranstalter
    Canadian Ophthalmological Society (COS)
    Organisator

    Canadian Ophthalmological Society (COS)
    610-1525 Carling Avenue
    CA - ON K1Z 8R9 Ottawa
    Tel.: +1 613 729 6779
    Fax: +1 613 729 7209

  • VERANSTALTUNGSORT
    Montreal Convention Centre
    1001 Pl. Jean-Paul-Riopelle
    QC H2Z 1H5 Montreal, CA
  • Programm

    Deadlines:

    Abstract Submissions open: September 6, 2022
    Submission Deadline November 8, 2022 11:59 PM ET
    Accepted abstracts
    • Cataract surgery
    • Cornea, external disease & refractive surgery
    • Equity, diversity and inclusion
    • Glaucoma
    • Global and public health ophthalmology
    • Neuro-ophthalmology
    • Ocular regenerative medicine
    • Oculoplastic & reconstructive surgery
    • Ophthalmic pathology
    • Paediatric ophthalmology and strabismus
    • Retina*
    • Uveitis
    • Vision rehabilitation

     

    Meeting Learning Objectives

    By participating in this year’s meeting, attendees will:

    • Integrate into their practice, knowledge and skills gained from the sharing of Canadian and international research and scientific studies
    • Discuss recent advances in the diagnosis and treatment of eye diseases
    • Compare and contrast core concepts, new advances and clinical experiences by networking with colleagues and internationally renowned keynote speakers
    • Enhance or develop new skills through hands-on learning experience in a Surgical Skills Transfer Course
    • Appraise new and innovative technology and discuss developments in treatment and medical devices with industry representatives in the Exhibition Hall

     

    AGENDA

    Thursday 15 June, 2023

    Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)

     

    Ophthalmic Pathology 

    9 hours, 8:00 AM - 5:00 PM - 520C

     

    SFO Symposium 

    9 hours, 8:00 AM - 5:00 PM - 519B

     

    Symposium for Young Ophthalmologists 

    5 hours, 12:00 PM - 5:00 PM - 518ABC

     

    TCOS Workshop 

    4 hours, 1:00 PM - 5:00 PM - 519A

     

     

     

    Friday 16 June, 2023

    Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)

     

    Co-developed Accredited Symposium 

    1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM - 518ABC

     

    Current Concepts I 

    2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM - 517A

     

    TCOS Workshop 

    9 hours 15 minutes, 8:00 AM - 5:15 PM - 519A

     

    Retina I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 518ABC

     

    Cataract I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 517A

     

    Oculoplastics I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 520C

     

    Neuro-ophthalmology I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 519B

     

    Retina II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 518ABC

     

    Cataract II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 517A

     

    Oculoplastics II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520C

     

    Neuro-ophthalmology II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 519B

     

    STC: Glaucoma 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520AB

     

    Retina III 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 518ABC

     

    Cataract III 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 517A

     

    Oculoplastics III 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 520C

     

    EDI Symposium 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 519B

     

    Mastering Ocular Trauma: Techniques and sutures for surgical repair. 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 520AB

     

    STC | CTC Adam Muzychuk (Speaker)

     

     

     

    Saturday 17 June, 2023

    Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)

     

    Co-developed Accredited Symposium 

    1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM - 518ABC

     

    Current Concepts II 

    2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM - 517A

     

    CSORN 

    9 hours 15 minutes, 8:00 AM - 5:15 PM - 519A

     

    Retina IV 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 518ABC

     

    Cataract IV 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 517A

     

    Paediatrics I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 520C

     

    Ocular Regenerative Medicine 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 519B

     

    Cornea I 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 518ABC

     

    Glaucoma I 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 517A

     

    Paediatrics II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520C

     

    Public Health Ophthalmology 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 519B

     

    STC: Cataract 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520AB

     

    3:45 PM

    Cornea II 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 518ABC

     

    Glaucoma II 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 517A

     

    Paediatrics III 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 520C

     

    Global Ophthalmology 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 519B

     

    STC: Oculoplastics 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 520AB

     

    Sunday 18 June, 2023

    Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)

     

    6:30 AM

    Women in Ophthalmology Symposium 

    1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM - 524AB

     

    8:00 AM

    Current Concepts III 

    2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM - 517A

     

    CSOMP 

    9 hours 15 minutes, 8:00 AM - 5:15 PM - 519A

     

    10:45 AM

    Cornea III 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 518ABC

     

    Glaucoma III 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 517A

     

    SAP: CAPHGO 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 520C

     

    Uveitis I 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 519B

     

    STC: Strabismus 

    1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM - 520AB

     

    1:30 PM

    Cornea IV 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 518ABC

     

    Glaucoma IV 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 517A

     

    Low Vision Rehabilitation 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520C

     

    Uveitis II 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 519B

     

    STC: Retina 

    1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM - 520AB

     

    3:45 PM

    SAP: Cornea 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 518ABC

     

    SAP: Paediatrics 

    1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM - 520C

  • Gebühren
    Fachärzte/-innen
    Gebühren ab
    unbekannt
    Ärzte/-innen in Weiterbildung
    Gebühren ab
    unbekannt
    Studenten/-innen
    Gebühren ab
    unbekannt
    medizinisches Fachpersonal
    Gebühren ab
    unbekannt
    Orthoptisten/-innen
    Gebühren ab
    unbekannt
    REGISTRATION WILL OPEN IN EARLY 2023.
  • Buchung / Anmeldung

     

    Registration required. For further information please contact the organizer. 

  • Zertifizierung
    Zertifizierung unbekannt
  • Sponsoren

    MD Financial Management; Scotiabank Healthcare; Clarion, Innova, Salient, Sun Ophthalmics, Auxilium Health

Veranstaltung teilen